2010. január 12., kedd

Drogmentes Mozgalom - Köszönet

Sziasztok ismét!

Nagyon köszönöm, rengetegen nyilvánítottátok ki véleményeteket a cseh drogtörvénnyel kapcsolatban. Jó volt látni, hogy mennyire logikusan gondolkodtok.

Egy dolgot pontosítani szeretnék, amit nem 100%-os pontossággal írtam: terminológia szerint ezt nem legalizációnak (ahol szabadon fogyasztható), hanem dekriminalizációnak hívják. (azaz nem törvénysértés, hanem szabálysértés kategóriába esik a fogyasztás, illetve "kisebb mennyiségű" drogok használata.) Ilyen szép, lágyított szóba van becsomagolva, hogy ne szúrja annyira a szemed.

Érdekes ez az elnevezés: DE - KRIMINALIZÁCIÓ, ami a szavak szerint a bűnözéstől való megfosztottságot, illetve a bűnözés hiányát jelenti. Meglehetősen figyelemreméltó megoldás a bűnözés visszaszorítására!

Vajon aki csupán csekély mennyiségű drogot fogyaszt, és vezetés közben így okoz balesetet, az nem bűnös? Vagy hogy van ez?

Kérdeztétek sokan, hogy miképp hat ez Magyarországra, illetve a mi "szakértőinknek" mi a véleménye erről. Nos, bevágok egy linket a Reggeli (RTL Klub) műsorából,
http://www.youtube.com/watch?v=4vDWgCZwjTE&feature=player_e mbedded#
ahol többek között Sárosi Péter "szakértő" szónokol.
Pár adat róla: a Kendermag alapítvány alapítói között volt, a drogfogyasztók érdekében szólal fel minduntalan. Ezzel alapvetően nem lenne nagy baj, kivéve az, hogy a drogok fogyasztását normálisként tünteti fel megnyilatkozásaiban, vagy kinyilatkoztatásaiban. Ahogy tetszik. Akárhogy is nézzük, a "normális" szónak többek között ez a definíciója: "Szokásos, természetes, rendes." Illetve: „Épeszű”. Ilyen lenne a drogfogyasztás?

Mondd el a véleményed!
elnok@drogmentes.hu

Itt csatlakozhatsz felhívásunkhoz:

http://www.drogmentes.hu/hu/?mod=form_generator&cla=form_ge nerator&fun=access&id=2&mid=274&temp=drogmentes. hu

Sok szeretettel,

Braun Mónika
elnök
Együtt egy drogmentes Magyarországért Mozgalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése