2010. január 7., csütörtök

Csehország legalizált

Drogmentes Magyarországért Maraton
Téma: Csehország legalizált
Feladás dátuma: január 7., 00:45
Üzenet szövege
Nem tudom, hallottátok e, de Csehország legalizálta a kis mennyiségű drogok használatát!

Január 1-jétől nem büntetik Csehországban, ha valaki bizonyos kábítószereket kis mennyiségben saját használatra magánál tart.

A kormány döntése alapján a "kis mennyiség" heroin esetében legfeljebb 1,5 gramm, kokainnál legfeljebb 1 gramm, a pervitinnél pedig 2 gramm. Marihuánából maximum 15 grammot tarthatnak maguknál a csehek januártól. Hasisnál a felső határ öt gramm, ecstasy esetében négy tabletta, míg az LSD esetében 5 adag.

Az igazságügyi és a belügyi tárca vezetője ugyanakkor feladatul kapta, hogy fél éven belül értékeljék ki, milyen hatással volt ez a törvénymódosítás a kábítószer-használatra, illetve az azzal összefüggésbe hozható törvénysértések alakulására.

Gondoljátok el, milyen hatással lesz ez a társadalomra? Szerintetek mi az, ami kimutatható FÉL ÉV alatt?

Milyen elképesztő zűrzavarban lehet egy kormány, ahol egy ilyen "megoldást" hoznak egy amúgy is súlyos helyzetre?

Kérlek, ha van kedvetek írjátok meg a véleményeteket!
elnok@drogmentes.hu

Szeretettel,
Braun Mónika

ps.
L. Ron Hubbard szerint
"A drogok megfosztják az életet azoktól az érzésektől és örömöktől, melyek az élet valódi értelmét adják."

Szerintem érdemes ezt a kérdést ebből a nézőpontból megvizsgálni....

2 megjegyzés:

  1. Azt gondolom erről, hogy ha valahol legálissá teszik kábítószer birtoklását, akkor azzal a kereskedelmének megszüntetéséről is lemondanak, hiszen amennyiben valaki birtokolhat ilyet, akkor azt nyilván be is szerzi valakitől.
    Az embereknek vissza kellene mennie olyan templomokba,ahol jól érzik magukat, hogy ne az utcán és a drogban keresék azt, ami abban nincs meg.
    [Symbiont]

    VálaszTörlés
  2. LSD-t, heroint lehet otthon tartani? Mi van?! Szegény csehek! Van arra példa, hogy egy társadalom gazdaságilag és kulturálisan "virágzik" miközben azok, akik működtetik mérgezik magukat? Költői kérdés volt.:( Milyen iszonyatos nyomás alatt lehetnek azok az országvezetők, akik beleegyeznek egy ilyen döntésbe. Nekik egyébként vannak gyerekeik? Ők is tartanak otthon egy kis adag kokót? Mekkora tudatlanság az, ami ilyen döntésre sarkall embereket!

    VálaszTörlés