2010. február 26., péntek

Debreceni aprópecsenye

Debreceni aprópecsenye

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 60 dkg sertéscomb,
- pirospaprika
- 3 db fehér paprika
- 3 db paradicsom
- só
- bors
- 2 pár debreceni
- olaj

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott húst. Ha az már levet engedett, akkor fedő alatt, kis tűzön elkezdem főzni. Ha a levet elfőtte, adok hozzá kevés vizet. Fél órát főzöm így, közben sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. Ezután belerakom a felszeletelt paprikát, a megpucolt, és felkarikázott paradicsomot, és tovább főzöm. Egy serpenyőbe teszek pici olajat, és azon a felkarikázott debreceni kolbászt átpirítom. Ha már a hús megpuhult és jó sok levet engedtek a zöldségek, akkor adom hozzá a kolbászkarikákat, keverek egyet rajta, és már készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése