2010. február 11., csütörtök

A PSZICHIÁTEREK LELKI MŰKÖDÉST BEFOLYÁSOLÓ SZEREKKEL GYÓGYSZEREZIK A GYEREKEKET ÉS KÁRT OKOZNAK NEKIK

A PSZICHIÁTEREK LELKI MŰKÖDÉST BEFOLYÁSOLÓ SZEREKKEL
GYÓGYSZEREZIK A GYEREKEKET ÉS KÁRT OKOZNAK NEKIK

Hallucinációk, agresszió, öngyilkosság, cukorbetegség, függőség, szívritmuszavarok és szélütés:
a káros és halálos mellékhatások vég nélkül sorolhatók, és a szülőket minderről tájékoztatni kell.

2009. augusztus 22-26. között a Magyar Gyermek-és Serdülőpszichiátriai Társaság rendezésében került sor az Európai Gyermek- és Serdülőpszichiátriai konferenciára, amit olyan gyógyszergyárak szponzoráltak, amelyek milliárdos hasznot húznak abból, hogy a gyermekeknek tudatmódosító szereket írnak fel. A konferenciát gyógyszergyárak pénzelték.

A pszichiáterek megsértik a betegek tájékozott beleegyezéshez való jogát azzal, hogy nem mondják el nekik: nem létezik olyan vér- vagy vizeletvizsgálat, agyi képalkotó eljárás vagy fizikai kivizsgálás, amely megerősítené a figyelemhiányos hiperaktív zavar (angol rövidítése: ADHD) vagy egyéb, úgynevezett mentális betegségek létezését. Nem bizonyítható, hogy ezek neurobiológiai vagy genetikai zavarok lennének. Nincs semmilyen vizsgálat arra sem, hogy igazoljanak bármilyen kémiai egyensúlyzavart az agyban, amely depressziót vagy mániás-depressziós betegséget okozna.

Csupán marketing szlogeneket használnak, amelyekkel jól eladhatók a gyógyszerek.

Veszélyes mellékhatások:

• Ritalin: Hasi fájdalom, vérnyomásproblémák, depresszió, mellkasi fájdalom, homályos látás, fejfájás, májpanaszok, gyomorfájás, fogyás, a növekedés visszamaradása, vizuális hallucinációk, öngyilkossági gondolatok, pszichotikus viselkedés, agresszió és erőszakos viselkedés, hirtelen halál olyanok esetében, akiknek szívproblémáik vagy szívbetegségük van.

• Strattera: Ellenséges viselkedés (agresszió, düh) és érzelmi labilitás, súlyos májkárosodás, öngyilkossági gondolatok.

• Antidepresszánsok: öngyilkossági kísérlet gyermekeknél és serdülőknél, agresszió, ellenséges viselkedés, düh, szorongás, izgatottság, pánikrohamok, aluszékonyság, ingerlékenység és mániás állapot. Elvonási tünetek.

• Antipszichotikumok2: Cukorbetegség és vércukor problémák, görcsrohamok. A Zyprexa esetén a következőkre figyelmeztetnek: alacsony vérnyomás, epilepsziás görcsök, problémák a helyes ítéletalkotással, gondolkodással és reflexekkel…

Az alábbi jó példa arra, hogyan írnak fel és/vagy adnak el egyre több pszichiátriai szert Magyarországon, ezzel tovább növelve a pszichiátriai gyógyszeripar nemzetközi szinten évi 14 964 390 451 900 forintos
(56 milliárd eurós) pszichotróp szer forgalmát.

• 2000 és 2001 között az antidepresszánsok használata Magyarországon 12%-kal nőtt meg.

• Az antidepresszánsok forgalma a 2004-es évi 9 532 millió forintról (35 millió euró) 2006-ra több mint
10 499 millió forintra (38 millió euró) nőtt.

• Valamennyi központi idegrendszerre ható pszichotróp szer forgalma az 1999-es 33 441 millió forintról (122,4 millió euró) 2006-ra 72 683 millió forintra (266 millió euró) emelkedett – ez 118%-os növekedést jelent.

• A nem stimuláns hiperaktivitás elleni szerből, a Stratterából felírt dobozok száma a 2007-es 167-ről 2008-ban 278-ra emelkedett, ami egy év alatt több mint 66%-os növekedést jelent.

További információkért tekintd meg weboldalunkat!
http://www.emberijogok.hu

1 pszichotróp – lelki működést befolyásoló
2 antipszichotikumok – pszichózis esetén alkalmazott szerek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése